Hulp nodig?
Places Nummerinformatie
1822
(90ct/min en doorverbonden gesprek)

Prinsengracht, Amsterdam

Gemeente Amsterdam
Provincie Noord-Holland

Kaartweergave Prinsengracht in Amsterdam
 • Bel voor adres zoeken Places Nummerinformatie
  (90 ct/min) en doorverbonden gesprek
  1822 - Places Nummerinformatie
  Bel nu (90 ct/min) en doorverbonden gesprek
 • Adressen
 • Woningen
  2223
 • Bedrijven
  25
 • Gemiddelde woonoppervlakte
  97 m2
 • Meest voorkomende energielabel
  C
 • Postcodes
  1015 DT, 1016 HM, 1016 HP, 1016 HK, 1016 HV, 1016 HD, 1017 JX, 1016 JA, 1016 GX, 1017 KJ
 • Straten in de buurt
 • Gemid. geschatte WOZ-waarde
  €804.000 - €871.000 info

Over Prinsengracht Amsterdam

Prinsengracht is een straat in de plaats Amsterdam, in de gemeente Amsterdam en daarmee in de provincie Noord-Holland. In Prinsengracht Amsterdam zijn in totaal 2248 adressen gevestigd, waarvan 2223 adressen een woning betreffen en 25 bedrijven een bedrijf betreffen.

Perceeloppervlakte

De gemiddelde perceeloppervlakte in Prinsengracht Amsterdam is 128 m2. De grootste perceeloppervlakte is dat van huisnummer 557, met een grootte van 508 m2. De kleinste perceeloppervlakte is dat van huisnummer 1047, met een grootte van 9 m2.

De gemiddelde perceeloppervlakte in Amsterdam is 335 m2. Vergeleken met alle straten in Amsterdam heeft Prinsengracht gemiddeld gezien dus een kleinere perceeloppervlakte.

De gemiddelde perceeloppervlakte in Nederland is 132 m2. Vergeleken met het landelijk gemiddelde heeft Prinsengracht Amsterdam dus een kleinere perceeloppervlakte.

Gem. perceeloppervlakte (m2)
Prinsengracht
Amsterdam
Nederland

Woonoppervlakte

De gemiddelde woonoppervlakte in Prinsengracht Amsterdam is 97 m2. De grootste woonoppervlakte is dat van huisnummer 644-B, met een grootte van 996 m2. De kleinste woonoppervlakte is dat van huisnummer 126-4, met een grootte van 1 m2.

De gemiddelde woonoppervlakte in Amsterdam is 78 m2. Vergeleken met alle straten in Amsterdam heeft Prinsengracht gemiddeld gezien dus een grotere woonoppervlakte.

De gemiddelde woonoppervlakte in Nederland is 120 m2. Vergeleken met het landelijk gemiddelde heeft Prinsengracht dus een kleinere woonoppervlakte.

Gem. woonoppervlakte (m2)
Prinsengracht
Amsterdam
Nederland

Bouwjaar

Het gemiddelde bouwjaar van de gebouwen in Prinsengracht Amsterdam is 1827. De oudste gebouwen hebben als bouwjaar 1005 (waaronder huisnummer huisnummer 199-A). Het meest nieuwe gebouw is dat op huisnummer huisnummer 819-B, wat als bouwjaar 2022 heeft.

Het gemiddelde bouwjaar van alle gebouwen in Amsterdam is 1940. Vergeleken met alle gebouwen in Amsterdam zijn de gebouwen in Prinsengracht Amsterdam gemiddeld gezien dus ouder.

Het gemiddelde bouwjaar van alle gebouwen in Nederland is 1984. Vergeleken met alle gebouwen in Nederland zijn de gebouwen in Prinsengracht Amsterdam gemiddeld gezien dus ouder.

Gem. bouwjaar
Prinsengracht
Amsterdam
Nederland

Geschatte WOZ-waarde

De hoogst geschatte WOZ-waarde in Prinsengracht Amsterdam wordt toegekend aan het gebouw op huisnummer 155-A. De WOZ-waarde op dit adres wordt geschat op €6.644.000,-. De laagst geschatte WOZ-waarde in Prinsengracht wordt toegekend aan het gebouw op huisnummer 309-A. De WOZ-waarde op dit adres wordt geschat op €92.000,-. De gemiddelde WOZ-waarde in Prinsengracht Amsterdam wordt geschat op €837.000,-.

De geschatte WOZ-waarde van alle gebouwen in Amsterdam is €443.000,-. Vergeleken met alle gebouwen in Amsterdam is de geschatte WOZ-waarde van de gebouwen in Prinsengracht Amsterdam dus hoger.

De geschatte WOZ-waarde van alle gebouwen in Nederland is €315.000,-. Vergeleken met alle gebouwen in Nederland is de geschatte WOZ-waarde van de gebouwen in Prinsengracht Amsterdam dus hoger.

Gem. WOZ-waardes
Prinsengracht
Amsterdam
Nederland

Energielabel

De meest voorkomende energielabels in Prinsengracht Amsterdam is C (waaronder huisnummer 13-A) en het minst voorkomende energielabel is A+ (waaronder huisnummer 270-H). Het meest zuinige energielabel in Prinsengracht Amsterdam is A+, terwijl G het minst zuinige energielabel in Prinsengracht is.

Het meeste voorkomende energielabel in Amsterdam is C, waardoor Prinsengracht met meest voorkomende energielabel C gemiddeld gezien dan ook even zuinig is dan de gemiddelde straat in Amsterdam.

Het meeste voorkomende energielabel in Nederland is D, waardoor Prinsengracht met meeste voorkomende energielabel C gemiddeld gezien dan ook zuiniger is dan de gemiddelde straat in Nederland.

Energielabel Prinsengracht Amsterdam | Meest zuinig
Energielabel Prinsengracht Amsterdam | Minst zuinig
Energielabel Prinsengracht Amsterdam | Meest voorkomend

Bedrijven in Prinsengracht Amsterdam

Momenteel staan er meerdere bedrijven geregistreerd in Prinsengracht Amsterdam. Bent u de eigenaar van een bedrijf in Prinsengracht Amsterdam? Claim dan hier uw bedrijfsprofiel en zorg dat uw bedrijf op deze pagina weergegeven wordt!


Alle adressen in Prinsengracht Amsterdam

Toon alle adressen
Places.nl niet geclaimdClaim je adres

Bent u de eigenaar van een woning op de Prinsengracht in Amsterdam? Claim gratis je vermelding en beheer je gegevens via Koos.nl

Leg contact met oude bekenden