Bel 1822 - Places Nummerinformatie
Hulp nodig bij het zoeken? Bel dan 1822
(90 ct/min) en doorverbonden gesprek
Bel 1822 - Places Nummerinformatie
Hulp nodig bij het zoeken? Bel dan 1822
(90 ct/min) en doorverbonden gesprek

  Zoeken op Postcode

  U weet de straatnaam en woonplaats maar niet de postcode? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Met postcode zoeken van Telefoonboek zoekt u direct de juiste postcode erbij. Onze database bevat alle postcodes van Nederland. Wilt u weten welk bedrijf of persoon er op een postcode gevestigd is? Neem dan een kijkje bij onze bedrijven en personen zoeker.

  Wij helpen u graag
  6
  3
  6
  Postcodes vandaag gevonden
  Aantal zoekopdrachten
  56
  69
  92
  100
  96
  91
  73
  week 07
  week 08
  week 09
  week 10
  week 11
  week 12
  week 13
  • Zoeken op straat of postcode
  • Postcodes in Nederland
  • Postcode reeksen
  • Zoeken op straat of postcode

   Bijna iedereen verstuurd wel eens een brief, verjaardagskaart of kerstkaart. Het blijft altijd een zoektocht naar het juiste adres. Vooral rond de feestdagen merken we dat er veel mensen op zoek zijn postcodes. Daarom heeft Telefoonboek.nl nu een extra mogelijkheid: de postcodepagina.

   De postcodes in ons land lopen van 1000 tot 9999 en zijn verdeeld in negen postcodegebieden. De opbouw door het land is tegen de klok in en dus niet gebonden aan provincies. Vaak heeft u enkel de straatnaam en het huisnummer nodig om de postcode te vinden. De juiste spelling is daarbij wel belangrijk.

   De eerste twee cijfers van een postcode staan voor de regio, de laatste twee voor de wijk en de letters geven de wijk en straat aan. Sommige straatnamen komen natuurlijk vaker voor in Nederland, dus vermeld zo mogelijk ook de plaatsnaam bij het zoeken. Vooral lange straten vallen vaak onder meerdere postcodes. Met een huisnummer erbij bent u daarom het snelste verzekerd van een kloppend zoekresultaat.

  • Postcodes in Nederland

   De Nederlandse Postcodes ontstonden in de tijden van de PTT, om het sorteren van de post makkelijker te maken. Vanaf toen kon dit namelijk automatisch via optische tekenherkenning worden gedaan. In 1978 kreeg elk adres een postcode, het jaar ervoor hadden alleen bedrijven en instellingen er pas eentje. Toen ze werden ingevoerd, kreeg iedereen een postcodeboek toegestuurd. Misschien heeft de generatie boven u die zelfs nog in de kast liggen!

   PostNL en de overheid zijn samen verantwoordelijk voor het toewijzen van de postcodes in Nederland. Tegenwoordig kunt u postcodes zelf ook handig gebruiken. Vermeld bijvoorbeeld uw eigen postcode en huisnummer aan de achterkant van uw post; het komt dan retour als het niet bezorgd kan worden. Markeer ook belangrijke spullen met een postcode: bij verlies of diefstal heeft u dan meer kans dat het bij u terug komt.

   Wist u de lettercombinaties SS, SD en SA voor 2005 nooit voorkwamen? Die afkortingen zijn namelijk geassocieerd werden met de Tweede Wereldoorlog.

  • Postcode reeksen

   Duitsland had in 1941 al postcodes. Niet alle landen hebben een systeem van postcodes, zoals veel landen in Afrika. In Ierland hebben ze postcodes pas in 2015 ingevoerd. Ook zijn er een aantal landen die alfanumerieke postcodes hebben. Dat soort codes bestaan uit zowel letters en cijfers, ze hebben 6 tot 9 posities en u vindt ze vooral in Noord- Amerika.