Opnieuw zoeken
Zoeken sluiten

Bed&Breakfast Zomerhof Oudendijk

(4.8)
Geverifieerd door de eigenaar
Mobiel: Toon telefoonnummer
Bel voor bedrijf zoeken
Bel nu
(90 ct/min) en doorverbonden gesprek
1822 - Places Nummerinformatie

Adres

Zomerdijk 13, 1631 DC Oudendijk

Vestiging: Bekijk locatie

Over Bed&Breakfast Zomerhof

B&B Zomerhof is een splinternieuwe Bed&Breakfast gelegen in Oudendijk, Noord Holland.
Wij bezitten 6 prachtige 2 persoons kamers elk voorzien van eigen douche, toilet & boxspring bedden.
Tevens hebben wij 2 kamers geschikt voor invalide. We hebben een gezellige bar, om 's avonds een lekker koud biertje vanaf de tap te drinken, een lekker wijntje of glaasje fris. 's Morgens is het de ideale plaats om een ontbijtje geserveerd te krijgen!


Oudendijk is een dorp en dijk in de gemeente Koggenland. Het dorp heeft ongeveer 450 inwoners, ligt halverwege Hoorn en Purmerend en is pal naast de Beemster gelegen. En is een prima vertrekpunt voor een bezoek aan Amsterdam, ZaanseSchans, Werelderfgoed De Beemster en de Ijselmeerstadjes; Monnickendam, Marken, Edam en Volendam. Hoorn, Alkmaar en Koggenland zijn ook leuke plaatsen om even een kijkje te nemen.

Oudendijk maakt deel uit van de Westfriese Omringdijk.
De Westfriese Omringdijk leent zich uitermate voor historische fiets/wandel of autotochten. Oudendijk was tot 1 januari 1979 een zelfstandige gemeente. In 1979 fuseerde de gemeente met de gemeenten Avenhorn, Berkhout en Ursem. Oudendijk loopt langs de Beemster, dat bekent staat om zijn overheerlijke Cono Kaas en bovendien dit jaar 400 jaar bestaat. De dijkplaats stamt uit 1395, met als naam Oudendijc, andere spelling over de eeuwen heen waren zoal; Ouden-Dyck (1639) en Oudendyck (1745).
De oorspronkelijke uitspraakspelling is echter Altdìk en later Ouwe(n)dìk.